MES DE 190 FESTES I CELEBRACIONS
RELIGIOSES I CIVILS, RECOLLIDES EN EL CALENDARI INTERRELIGIÓS D’AUDIR DE 2015
Per 15è any consecutiu, l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós ha editat enguany el calendari interreligiós, el tema transversal del qual és el d’una practica molt antiga i sempre popular:
"Pelegrinatges, pels camins del sagrat".
Com en les edicions anteriors, aquest calendari recull les festes principals de quinze tradicions religioses, creences i conviccions, així com també les celebracions civils catalanes i internacionals més importants.
Cal reconèixer que, des de finals del segle passat, el pelegrinatge experimenta un notable renaixement. El redescobriment i la concurrència de les rutes que condueixen a Santiago –des d’un plantejament religiós o no– son una il·lustració d’aquest enfervoriment. En la majoria de les religions, el pelegrinatge té dues dimensions fonamentals: un viatge –que implica un l’esforç com el de caminar, i una trobada en un lloc més proper al diví. Generalment es realitza amb l’esperança de una renovació: la purificació, la re connexió espiritual o la curació. Sovint, el pelegrinatge és també un moment de commemoració, per renovar uns llaços de pertinença. Més enllà de l’àmbit religiós, la popularitat dels llocs de la memòria col·lectiva és també part d’aquesta pràctica que està present en la majoria de les cultures i adopta formes molt diverses. Aquest calendari vol oferir, amb textos i imatges, explorar aquests camins del sagrat.
El calendari “Pelegrinatges, pels camins del sagrat” pot esdevenir una eina útil per visualitzar i normalitzar la pluralitat religiosa del nostre país i del planeta, una aportació a la construcció de la tolerància i la convivència y una radiografia de les pràctiques espirituals de la societat global.
En la confecció d’aquesta publicació hi han col·laborat persones expertes i compromeses amb el diàleg interreligiós que, amb les seves valuoses aportacions, han fet possible aconseguir un resultat qualificat.
Volem agrair, entre d’altres, la tasca feta pels consultors: Joan Botam i Casals, Jorge Burdman, Abel Camps Audivert, Montse Castellà Olivé, Mestre Tian Cheng Yang, Bhakti Das, Emilio Egea Ruiz, Mohamed Halhoul Debboun, Josep Miguel García, Sebastià Janeras i Vilaró, Agusti Panikkar, Hardev Singh, Dominique Tomasov i Jordi Valmaña i Corbella.
Desitgem que, en el seu conjunt, el calendari sigui del vostre gust i que pugui esdevenir una eina que us ajudi a una millor comprensió, respecte i interès pels valors i els sentiments de tothom, contribuint d’aquesta manera a construir una societat a favor d’una cultura de la pau, del diàleg i de la convivència.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada